Közadatkezelés

A közadatkezelés területével kapcsolatban rengeteg kérdés merülhet fel, amelyek helyes megválaszolása egyfelől megóvhat a jogellenes működéstől, másfelől új és kiaknázatlan szervezeti erőforrásokhoz segíthet hozzá. Lényeges ugyanis, hogy ma már az alapjogok és egyéb jogok érvényesülését elősegítő hozzáállás nem csak erény, hanem alapvető minőségi követelmény. Látható ugyanakkor, hogy a különböző szervezetek (közfeladatot ellátó szervek, vállalkozások) számára az ilyen speciális dilemmák feloldása sok esetben ütközik a mindennapi működés, illetve az alapfeladatok ellátásának szükségszerűségével. Ahhoz, hogy a közadatkezelés területén ügyfeleink sikeresen érvényesülhessenek, cégünk segítséget tud nyújtani mind a kötelezetti, mind a jogosulti oldalon felmerülő helyzetek tisztázásában, így közérdekű adatigénylések teljesítésében, a közzétételi lista összeállításában, valamint közadatok újrahasznosításában (az igénylés megtételében és teljesítésében is).

Kulcsszavak: erőforrásgazdálkodás, fenntartható fejlődés, adatvagyonhasznosítás

Tanácsadás

Legyen szó akár egy benyújtott közérdekű adatigénylésről vagy közadat újrahasznosítási kérelemről, vagy az azzal kapcsolatos bizonytalanságról, hogy közzétételi kötelezettségünknek, hogyan kell megfelelni, áttekintést tudunk adni a vonatkozó jogszabályi előírásokról és joggyakorlatról, majd hatékonyan találunk megoldást az egyedi ügyek/eseti kérdések rendezésére.

Dokumentumszerkesztés

A jogszabályok számos dokumentum meglétét írják elő a kötelezettek számára (pl. közérdekű adatigénylések teljesítésére, közzétételi kötelezettség teljesítésére vonatkozó szabályzat), melyek véleményezését, illetve szerkesztését vállaljuk, közadat újrahasznosítás esetén pedig a szerződés összeállításában is segítséget tudunk nyújtani.

Közadatkezelésért felelős személy támogatása

Tartós együttműködés kialakításával folyamatos szakmai támogatást tudunk biztosítani a közadatkezelésért felelős személy számára, ezzel tehermentesítve számos értelmezési kérdés és adminisztratív kötelezettség alól.

Szervezeten belüli figyelemfelkeltés, tudatosságnövelés

A közadatkezelés követelményeinek figyelemfelkeltő bemutatásával, valamint a már meglévő belső szabályozók helyes értelmezésének előmozdításával az állományi tudatosságban nagymértékű fejlődés érhető el. Ennek következtében a nem megfelelő működésből eredő kockázatok csökkennek, míg a működési hatékonyság szabadon javulhat. Minden tréningünk jól hasznosítható és naprakész információkat közvetítenek a résztvevőknek, mindezt modern és interaktív formában.