Adatvédelem

Az adatvédelmi megfeleléssel kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel egy szervezet mindennapi működése során, melyek hatékony megválaszolása súlyos kihívást jelenthet. A megfelelési állapot eléréséhez, a kérdések tisztázását követően további teendők elvégzése szükséges, így különösen szervezési és szabályozási intézkedések meghozatala, bevezetése, valamint teljes körű adatvédelmi dokumentáció kialakítása és alkalmazása. Ezek a feladatok azonban a szükséges szakértelem megléte, a rendelkezésre álló erőforrások helyes kiosztása és egy megfelelően kialakított adatkezelési rendszer révén jól kezelhetők. Ehhez kínál cégünk – ügyfeleink igényeit maximálisan szem előtt tartva – szervezetre szabott, professzionális megoldást.

Kulcsszavak: kockázatarányosság, rendszerszemlélet, költséghatékonyság

Tanácsadás

Az adatvédelmi megfeleléshez vezető úton tett minden lépés megtételében támogatjuk ügyfeleinket, legyen szó egyszerű megítélésű vagy komplex feladatról. Ennek keretében segítséget nyújtunk egyedi adatkezelési helyzetek értékelésében, szervezeti folyamatok áttekintésében, ellenőrzésében, belső szabályozók véleményezésében vagy akár a teljes körű felkészülés megtervezésében, végrehajtásában. Speciális megbízói elhatározás esetén ISO/IEC 27701-es szabvány bevezetésében is közreműködünk. Ügyfeleink igénye szerint lehetőség van egyedi és tartós együttműködési konstrukciókra is.

Adatvédelmi tisztviselői feladatok

Adatvédelmi tisztviselői feladatok hatékony ellátását vállaljuk külsős megbízottként. A GDPR által meghatározott keretek szerint a vezetőség számára tanácsadást nyújtunk, elvégezzük a belső szabályozók és folyamatok vizsgálatát, kapcsolatot tartunk az érintett és hatóság vonatkozásában, közreműködünk az adatvédelmi hatásvizsgálat lefolytatásában, valamint segítjük a dolgozók adatvédelmi tudatosságának előmozdítását. Megbízásunkat „hivatalos” tisztviselőként látjuk el, így az minden esetben hatósági bejelentéssel is párosul.

Adatvédelmi tisztviselő/adatvédelmi feladatokat ellátó személy támogatása

Tartós együttműködés kialakításával folyamatos szakmai támogatást tudunk biztosítani a szervezetnél kijelölt adatvédelmi tisztviselő, vagy adatvédelmi feladatokat ellátó személy számára, ezzel tehermentesítve számos értelmezési kérdés és adminisztratív kötelezettség alól.

Dokumentumszerkesztés

A tanácsadás minden típusa, illetve az adatvédelmi tisztviselői szolgáltatás esetén is lehetőség van arra, hogy a dokumentáció megszerkesztésének feladatát cégünkre bízza. Ilyenkor csak a szükséges információ biztosítására kell ügyfeleinknek koncentrálnia, az igényelt dokumentumokat mi készítjük el és szövegkész tervezetként küldjük meg azokat. A dokumentáció szerkesztésével kapcsolatos vállalásaink:

  • A teljesítést követő 1 évig az átadott dokumentációval kapcsolatos alkalmazási kérdések megválaszolásában díjmentesen állunk rendelkezésre.
  • A megbízás teljesítését követő 3 éven belül kedvezményes áron nyújtjuk felülvizsgálati szolgáltatásunkat, így 1 éven belül, a felülvizsgálat időpontjában érvényes megbízási díjból 50%-os, 2 éven belül 30%-os, 3 éven belül 10 %-os kedvezményt biztosítunk ügyfeleink részére.

Belső adatvédelmi audit (ISO/IEC 27701)

Amennyiben szabványosított adatkezelési-irányítási rendszer kiépítése történt a szervezetnél, de ennek működési színvonala, illetve a szabvány követelményeivel való összhangja kérdéses, cégünk belső audit formájában támogatja a szervezet folyamatainak feltérképezését, és a megfelelőség bizonyítékainak feltárását, illetve az eltérések azonosítását.

Szervezeten belüli figyelemfelkeltés, tudatosságnövelés

Az adatvédelem előírásainak és a szervezetre jelentett hatásainak figyelemfelkeltő bemutatásával, valamint a már meglévő belső szabályozók helyes értelmezésének előmozdításával az állományi tudatosságban nagymértékű fejlődés érhető el. Ennek következtében a nem megfelelő működésből eredő kockázatok csökkennek, míg a működési hatékonyság szabadon javulhat. Minden tréningünk modern és interaktív formában, igény szerint jelenléti vagy online környezetben kerül megtartásra, továbbá jól hasznosítható és naprakész információkat közvetít a résztvevőknek.